Paardencoaching & Begeleiding

Welkom

Praktijk bij Anne is een praktijk waar kinderen, jongeren en (jong)volwassenen terecht kunnen voor extra hulp en begeleiding.

Bij mij staat persoonlijke aandacht, werken met rust en vertrouwen,
in een veilige omgeving, voorop.
Ben je op zoek naar counselling, (paarden)coaching of begeleiding in een prettige sfeer, dan ben je in mijn praktijk op het juiste adres.

Op deze site is een groot gedeelte van de informatie over mijn praktijk te vinden.
Heb je interesse of vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact op!

Voor mij mag je zijn wie je bent!


Wie ben ik

Mijn naam is Anne de Bruijn. Ik ben getrouwd met Maurice en samen hebben we drie prachtige kinderen.
We wonen op een hele fijne plek in het buitengebied van Neer, waar wij volop genieten van alles om ons heen.
Dit wil ik dan ook graag delen met andere kinderen, jongeren en volwassenen.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik gestart in het onderwijs. Hier merkte ik dat kinderen pas goed
tot leren komen, wanneer ze lekker in hun vel zitten. En dat is niet altijd vanzelfsprekend.
Ik vond het fijn om kinderen hier goed in te kunnen ondersteunen.
Met deze behoefte ben ik in 2010 de opleiding Kindercoach gestart.
In 2012 heb ik mijn eigen praktijk opgericht: startend als Equi&Kids en sinds 2019 onder de naam Praktijk bij Anne.
Zo kan ik mijn passie delen en uitoefenen op mijn eigen manier.

Na de opleiding Kindercoach ben ik me verder blijven ontwikkelen. Hierbij heb ik me o.a. bijgeschoold in de richtingen:

 • Kinderpaardencoaching
 • Puber- en jongerencoaching
 • Depressie en Rouw
 • AD(H)D en autisme


Paardencoaching

Pony’s en paarden zijn prachtige dieren, die altijd in het hier en nu leven. Ze beschikken niet over de mogelijkheid om vooruit of terug te denken. Hierdoor reageren ze heel puur op wat er op dit moment gebeurt en met wie ze op dit moment te maken hebben.

Dit is iets waar we tijdens de coaching op een mooie manier gebruik van kunnen maken. Wanneer we aan het werk gaan met de paarden, doen we dit aan de hand van opdrachten of oefeningen. Hierbij zal het paard op ons reageren en geeft dit inzicht en mogelijkheden om te oefenen. Dit alles doen we op een veilige en verantwoorde wijze!

Tevens zal de omgang met een paard of pony vaak rust en ontspanning brengen. Door het contact met het paard zal het ook makkelijker zijn om te vertellen. Doordat we lekker actief bezig zijn, gaat leren ook eenvoudiger.

Deze manier van coachen pas ik ook geregeld toe in een Ouder-Kind sessie. Een kind mag dan samen met zijn vader en/of moeder aan de slag met 1 van de paarden. Het is altijd een mooi ‘qualitymomentje’ voor ouder(s) en kind, waarbij mooie inzichten en tips naar boven zullen komen.

De tarieven voor de paardencoaching komen overeen met de tarieven die te vinden zijn in het counsellinggedeelte


Begeleiding

Je ontwikkelen op een plek waar je je veilig en vertrouwd kunt voelen. Onder deskundige begeleiding en aansluitend bij jouw manier van leren. In een rustig tempo of met wat extra tijd om het goed te oefenen en te laten beklijven. Dat is in het kort de begeleiding die ik te bieden heb.

Soms hebben kinderen en jongeren wat extra tijd nodig om iets te leren of om een stap te kunnen nemen. Dit kan te maken hebben met de soort hulpvraag, een ingrijpende gebeurtenis die heeft plaatsgevonden of de situatie waarin een kind of jongere verkeerd. Tijdens deze begeleidingsmomenten is die extra tijd er!

Persoonlijke aandacht en een goede vertrouwensrelatie is belangrijk voor mij. Tijdens de individuele begeleiding staat vertrouwen, jezelf kunnen zijn, je gezien en gehoord voelen, voorop. Ook het opbouwen van zelfvertrouwen en weer beter in balans komen zijn vaak belangrijke pijlers.

De begeleiding vindt plaats op mijn locatie en vaak met de inzet van de pony’s en paarden.

De begeleiding wordt altijd afgestemd op de behoeften van het kind of de jongere en de ouders. Voor deze vorm van begeleiding wordt samen een plan opgesteld, zodat het voor iedereen duidelijk is waar we aan werken.

Het tarief voor deze begeleiding wordt in onderling overleg bepaald. Deze begeleiding kan in sommige gevallen (gedeeltelijk) betaald worden via een PGB of een ander budget van uw gemeente. Voor de mogelijkheden hierin, kunt u het beste zelf even informeren bij het CJG of uw gemeente.

Contact

Heb ik je nieuwsgierig of enthousiast gemaakt? Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Neem dat gerust contact met mij op!

Anne de Bruijn

Dries 18 • 6086 AW Neer

0653641643 • info@praktijkbijanne.nl

www.praktijkbijanne.nl

Contactformulier

  Bereikbaarheid

  Voor een geplande route naar praktijk bij Anne:

  Er is voldoende parkeerruimte naast de kant van de weg.

  Praktijk bij Anne is helaas niet zo makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Lijn 77 vanuit Roermond en Venlo komt het dichtst in de buurt. Uitstappen bij de halte Molenweg (op de Napoleonsweg). Vanuit hier is het nog 600m lopen.

  De ingang van mijn praktijk is te bereiken via de oprit tussen huisnummer 18 en huisnummer 20.

  Voor mij mag je zijn wie je bent!