Counselling

Welkom

Praktijk bij Anne is een praktijk waar kinderen, jongeren en (jong)volwassenen terecht kunnen voor extra hulp en begeleiding.

Bij mij staat persoonlijke aandacht, werken met rust en vertrouwen,
in een fijne omgeving, voorop.
Ben je op zoek naar counselling of begeleiding in een prettige sfeer, dan ben je in mijn praktijk op het juiste adres.

Op deze site is een groot gedeelte van de informatie over mijn praktijk te vinden.
Heb je interesse of vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact op!

Voor mij mag je zijn wie je bent!


Wie ben ik

Mijn naam is Anne de Bruijn. Ik ben getrouwd met Maurice en samen hebben we drie prachtige kinderen.
We wonen op een hele fijne plek in het buitengebied van Neer, waar wij volop genieten van alles om ons heen.
Dit wil ik dan ook graag delen met andere kinderen, jongeren en volwassenen.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik gestart in het onderwijs. Hier merkte ik dat kinderen pas goed
tot leren komen, wanneer ze lekker in hun vel zitten. En dat is niet altijd vanzelfsprekend.
Ik vond het fijn om kinderen hier goed in te kunnen ondersteunen.
Met deze behoefte ben ik in 2010 de opleiding Kindercoach gestart.
In 2012 heb ik mijn eigen praktijk opgericht: startend als Equi&Kids en sinds 2019 onder de naam Praktijk bij Anne.
Zo kan ik mijn passie delen en uitoefenen op mijn eigen manier.

De Opleidingen en specialisaties die ik o.a. gevolgd heb zijn:

 • PABO
 • Kindercoach bij BGL
 • Jongerencoach
 • Counseling bij depressie en rouw
 • Pubercoaching
 • Kinderen helpen bij angst en faalangst

Hierdoor mag ik mij ‘Register Counsellor ABvC’ noemen


Counselling

Zit je even niet zo lekker in je vel, loop je ergens tegenaan of heb je iets (minder prettigs) meegemaakt? Dan kan het fijn zijn om daar wat hulp en ondersteuning bij te krijgen. Dit kan in de vorm van een counsellingstraject.

In een counselingstraject gaan we samen aan de slag met jouw hulpvraag. Je komt dan gedurende een periode van ongeveer 8 tot 10 sessies naar mijn praktijk om aan jouw doelen te werken. Dit doen we op een voor jou passende wijze. Ik probeer hierbij goed aan te sluiten bij jou en jouw behoefte. Vaak betekent dit; creatief bezig zijn, buiten zijn of in beweging zijn. De counselling wordt ook soms ondersteund door de inzet van onze pony’s en paarden.

Een counsellingstraject start met een intakegesprek, waarin (samen met de ouders) het doel van de hulp bepaald wordt. Hierop volgen een aantal sessies met het kind, de jongere of de (jong) volwassenen zelf. Vervolgens is er een voortgangsgesprek (met de ouders), waarin we bekijken hoe het gaat en hoe we verder werken. Een traject wordt, indien wenselijk, afgesloten met een evaluatiegesprek.

Kijk hieronder verder voor een specifiekere omschrijving per leeftijdscategorie

Het allerbelangrijkste vind ik dat iemand zich op zijn gemak voelt en het fijn vindt om te komen. Je mag bij mij lekker jezelf zijn!

Mocht de hulpvraag niet passend zijn voor een kort traject, dan kunnen we samen de opties voor een begeleidingstraject bekijken. Meer info hierover is te vinden in het gedeelte paardencoaching en begeleiding.


Kinderen

Deze counselling is gericht op kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar. Hulpvragen waarmee kinderen in deze leeftijd naar mijn praktijk komen zijn bijvoorbeeld:

 • Ontwikkelen van zelfvertrouwen en/of een positief zelfbeeld
 • Leren uiten van gevoelens
 • Omgaan met angst en Faalangst
 • Oefenen met sociale vaardigheden
 • Omgaan met verlies of met een scheiding
 • Omgaan met hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid

Voor ouders is het niet altijd even makkelijk om hun kind de juiste hulp en ondersteuning te bieden. Ze zien wel dat hun kind iets nodig heeft of iets mag leren, maar het komt nog niet uit de verf.

De samenwerking met de ouders van het kind staat bij mij hoog in het vaandel. Ouders zijn de deskundigen van hun kind. We overleggen samen, bespreken onze ervaringen en houden een goed contact, zodat het kind zich kan ontwikkelen.

Het jonge kind

Soms komen er kinderen naar mijn praktijk die jonger zijn dan 7 jaar. Op deze leeftijd staat het overleg en gesprekken met de ouders bovenaan. Ouders worden intensief meegenomen in het traject, zodat de tips thuis in de praktijk gebracht kunnen worden. Dit betekent dat de ouders, samen met mij, ook naar hun eigen leerpunten kijken. Het jonge kind komt zelf minder vaak naar de praktijk.


Jongeren

Deze counselling is gericht op pubers en jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot 22 jaar. Tijdens de puberteit en de adolescentie zijn er heel wat stappen te nemen. Op weg naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid, vriendschappen sluiten/onderhouden en je weg vinden op school en/of werk. Daarnaast vraag je je misschien af wat je graag wilt, wie je bent en wat bij jou past?

Kortom: een hele opgave. Het is heel begrijpelijk dat dit niet altijd even makkelijk gaat. Deze periode zorgt geregeld voor spanningen, stress of lichamelijke klachten. Hierdoor kun je even minder goed in je vel zitten. Vaak komt iemand hier samen met zijn ouders en/of vrienden weer uit. En soms is wat extra hulp wel fijn.

Deze extra hulp kun je in mijn praktijk vinden. Er wordt op een ontspannen en persoonlijke manier gewerkt aan een oplossing, of we zoeken samen een manier om er beter mee om te gaan.

Ouders kunnen waar nodig rekenen op een luisterend oor, een oordeel loze houding en een prettige samenwerking. De wijze waarop de ouders betrokken worden bij het traject, zullen we samen afstemmen.


Tarieven

De counseling wordt aangeboden in de vorm van een traject, bestaande uit een intakegesprek, gemiddeld 8 tot 10 sessies, een voortgangsgesprek en indien wenselijk een evaluatiegesprek. Vooraf is het altijd mogelijk om geheel vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek te plannen. Zo kunnen we samen bekijken wat de hulpvraag is en of mijn hulp passend is voor jouw situatie.

Tarieven:

 • Intakegesprek                  60 euro (65 euro m.i.v. 01-01-2022)
 • Counsellingssessie           60 euro (65 euro m.i.v. 01-01-2022)
 • Voortgangsgesprek         60 euro (65 euro m.i.v. 01-01-2022)
 • Telefonisch gesprek        25 euro per 30 minuten
 • Evaluatiegesprek             60 euro (65 euro m.i.v. 01-01-2022)

Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

Vergoeding:

Bent u aanvullend verzekerd? Dan worden de counsellingsessies voor een groot gedeelte vergoed door uw zorgverzekeraar. Een lijst met de actuele vergoedingen is te vinden via onderstaande link.

Het is raadzaam om zelf ook even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de actuele vergoedingen

Praktijk bij Anne is aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC (www.abvc.nl) en het beroepsregister RBCZ (www.rbcz.nl). Hierdoor is praktijk bij Anne onder de tucht- en klachtencommissie van de ABvC gebonden aan de ethische code voor counsellors in Nederland; S.C.A.G. (www.scag.nl). Dit geeft de zekerheid van een professionele, kundige en discrete begeleiding. Indien u een melding wilt doen van een klacht, dan kunt u een formulier invullen voor de klachtenregistratie. Daarnaast kunt u bij de tucht- en klachtencommissie van de beroepsvereniging terecht bij klachten.

Praktijk bij Anne is ook SKJ geregistreerd! Het SKJ (www.skjeugd) is een kwaliteitsregister voor professionals in de zorg, die werken met jeugdigen.

Kvk nummer: 55285120 BTW-ID: NL001831450B39 Praktijk bij Anne is tevens in het bezit van een AGB-Code


Contact

Heb ik je nieuwsgierig of enthousiast gemaakt? Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Neem dat gerust contact met mij op!

Anne de Bruijn

Dries 18 • 6086 AW Neer

0653641643 • info@praktijkbijanne.nl

www.praktijkbijanne.nl

Contactformulier

  Bereikbaarheid

  Voor een geplande route naar praktijk bij Anne:

  Er is voldoende parkeerruimte naast de kant van de weg.

  Praktijk bij Anne is helaas niet zo makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Lijn 77 vanuit Roermond en Venlo komt het dichtst in de buurt. Uitstappen bij de halte Molenweg (op de Napoleonsweg). Vanuit hier is het nog 600m lopen.

  De ingang van mijn praktijk is te bereiken via de oprit tussen huisnummer 18 en huisnummer 20.


  Voor mij mag je zijn wie je bent!