Paardencoaching: Pony's en paarden zijn prachtige dieren die altijd in het hier en nu leven. Ze beschikken niet over de mogelijkheid om vooruit of terug te denken.
Hierdoor reageren ze heel puur op wat er op dit moment gebeurt en met wie ze op dit moment te maken hebben.
Paarden zijn prooidieren en zijn dus altijd gericht op hun veiligheid. Voor hen is het daarom van groot belang om hun medepaard, of in deze hun medemens, in een korte tijd in te schatten.
Ze zullen dan ook heel snel en heel puur reageren op de persoon waarmee ze werken. Dit is iets waar we op een mooie manier gebruik van kunnen maken. Tijdens een sessie paardencoaching gaan we samen aan de slag met een aantal opdrachten.
Vanuit deze opdrachten kan het paard reageren op de deelnemer. Dit alles op een voor de deelnemer en voor het paard veilige wijze. De deelnemer krijgt op deze manier een mooie boodschap van het paard, waardoor hij/zij meer inzicht krijgt in zichzelf of in zijn/haar eigen handelen. Ook zal de omgang met het paard rust en ontspanning brengen. Doordat het een manier van coachen is waarbij we lekker bezig zijn, zal het ook makkelijker zijn om te praten, te vertellen en te leren. Deze manier van coachen kan ook toegepast worden in een Ouder-Kind situatie. Een kind mag samen met zijn vader en/of moeder een aantal opdrachten uitvoeren.
Het is een mooi momentje voor ouder en kind. Waarbij de ouder, het kind en de relatie Ouder-Kind een aantal tips meekrijgen, vanuit de reacties van het paard.
Naar Counseling

 

Anne de Bruijn

Dries 18a  6086AW  Neer

06-53641643 info@praktijkbijanne.nl

Voor mij mag je
zijn wie je bent